1. Cum ai început activitatea în fascinanta lume a designului de interior?
Designul de interior a început să-mi atragă atenția și interesul din timpul facultății, când mi-am dat seama că pentru a realiza un proiect de arhitectură complet este nevoie de gândirea conceptului până în cele mai mici detalii, iar după absolvirea Facultății de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, deși am optat pentru un Master în Mobilitate Urbană, în paralel am început să lucrez în amenajări interioare și acesta a fost debutul meu în domeniul designului de interior.
2. Cum ai descrie meseria ta?
Îmi iubesc meseria. Este captivantă, creativă, fascinantă, imprevizibilă, solicitantă și ce mă face să o iubesc este faptul că pentru a o practica am nevoie să știu câte ceva din toate domeniile, iar asta mă împinge mereu să învăț, să descopăr și să trăiesc noi experiențe.
3. Care este proiectul tău de suflet?
Este adevărat că nu sunt 100% mulțumită de toate proiectele pe care le-am realizat de-a lungul timpului, este perfect normal, însă ce pot spune cu sinceritate este că mi-am dăruit o bucățică din sufletul meu pentru fiecare proiect în parte, așa știu eu să lucrez și mă bucur că sunt construită în acest fel. Așadar toate proiectele la care am lucrat își au locul lor în sufletul meu.
4. Ce te inspiră în procesul de lucru?
Totul. În primul rând încerc să mă las inspirată de personalitatea beneficiarului, de informațiile pe care le primesc, de stilul de viață al acestuia și dorințele sale. Apoi îmi găsesc inspirația în tot ceea ce mă înconjoară, de la documentarea pe care o fac pentru fiecare proiect în parte, până la mediul în care trebuie să integrez spațiul amenajat.
5. Cum reușești să îmbini ceea ce își dorește un client cu ceea ce consideri tu că ar fi estetic și corect?
În primul rând sunt foarte atentă la dorințele clientului meu și încerc pe cât posibil să le realizez întocmai, însă în cazul în care din anumite motive nu sunt de acord cu acestea, îi explic și argumentez, vin cu noi soluții prin care să ajungem la rezultatul dorit într-o manieră corectă atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.
6. Care a fost cea mai mare provocare pe care domeniul ți-a adus-o?
Cred că cea mai mare provocare pe care mi-a adus-o domeniul a fost să reușesc să mă adaptez în cazurile în care am avut de-a face cu oameni care nu lucrează la un nivel profesionist. Cel mai adesea pe șantierele proiectelor mi s-a întamplat acest lucru.
7. Dacă ai fi nevoită să amenajezi locuințe într-un singur stil, ce ai alege?
Aș alege stilul modern, dar nu pentru că este stilul meu preferat, ci pentru că este un stil versatil ce acceptă influențe din multe alte stiluri, fără a-l domina. De asemenea, este un stil în care predomină soluțiile practice și funcționalitatea unui spațiu nu trebuie neglijată, fiind unul dintre cele mai importante caracteristici ale sale.
8. Care este materialul cu care lucrezi cel mai des?
Cred că lemnul este materialul pe care îl folosesc cel mai des în proiectele mele. Este un element generos din multe puncte de vedere, se pretează oricărui spațiu, este natural și indifferent de nuanța aleasă, este un material cald.
9. Cum ai descrie tendințele în materie de design interior pentru anul 2021?
În anul ce urmează vom opta în continuare pentru materiale cât mai naturale, amenajări în care primează caracterul funcțional al spațiului și mobilier în linii simple.
Punem accentul pe accesorii, mizăm pe calitatea finisajelor și tratăm în mod special pereții.
În continuare folosim suprapunerea diferitelor texturi în amenajări pentru a le oferi dinamism și tridimensionalitate.
10. De ce sfat trebuie să țină cont cei care doresc să înceapă amenajarea locuinței?
Să contacteze un specialist din prima fază a proiectului și anume alegerea finisajelor. În momentul în care finisajele sunt deja aplicate, este mai dificil pentru un designer să le integreze în amenajare în funcție de cum își doresc beneficiarii să arate proiectul final. În cazul în care clienții apelează la specialist din prima fază a proiectului, acesta la rândul lui poate crea un concept unitar și original, având la dispoziție alegerea tuturor elementelor dintr-un proiect de amenajare.
Interviu: The Voguish Signature - Cristina Belciu
Photo: Koss Photography
Comments